Heatfix

Heatfix Luteiden torjunta

045 696 48 20

Luteiden lämpötorjunta, myrkyttömästi ja nopeasti.

Luteiden lämpökäsittely on myrkytön ja varma tapa hankkiutua kutsumattomista vieraista eroon, edullisesti. Lämpötorjunnan jälkeen huonekaluja tai tekstiilejä ei tarvitse hävittää! Nopea ja edullinen luteiden lämpötorjunta koko Suomessa. Jos epäilet ludetartuntaa, toimi nopeasti, jotta ongelma ei ehdi paisua! Pääsemme paikalle usein jopa seuraavana päivänä.

Luteiden lämpötorjunta ammattilaiselta

Olemme auttaneet kaikenlaisia asiakkaita yksityishenkilöistä isännöitsijätoimistoihin ja hotelleihin, joten älä epäröi ottaa yhteyttä. Toimimme koko Suomen alueella. Pääkaupunkiseudulla emme peri käynneistä matkakuluja.

Vältä ludetartunta ulkomaanmatkan seurauksena

Ludetartunta liittyy usein ulkomaanmatkaan. Heti majoitukseen saavuttua on hyvä tarkastaa sänky sekä patjat mustien pisteiden varalta. Älä säilytä matkatavaroita hotellissa lattialla tai sängyn alla. Matkalaukku kannattaa laittaa sille varattuun telineeseen tai kylpyammeeseen. Kun on kotiinpaluun aika, kannattaa vaatteet tarkastaa huolellisesti jo pakkausvaiheessa ja pakata muovipusseihin. Kotiinpaluun jälkeen kannattaa huolehtia matkatavaroiden jälkikäsittelystä: tekstiilit kannattaa kaataa suoraan muovipussista pesukoneeseen ja pestä 60 asteessa. Muovipussit tulee viedä suljettuna jäteastiaan. Lämpö on tehokkain keino tappaa luteet, mutta myös pakastaminen on hyvä menetelmä: laita laukut vähintään 20 asteen pakkaseen neljäksi vuorokaudeksi.

Kuinka nopeasti luteet huomaa ?

Luteet lisääntyvät nopeasti , ulostejälkiä alkaa löytyä viikoissa ja muutamassa kuukaudessa luteita alkaa jo näkemään sängyssä, yksi lude munii noin 5-10 munaa päivässä ja ne kuoriutuvat huoneenlämmössä noin viikossa. Luteita on ollut ihmisten kiusana pohjoismaissa jo ainakin 1800-luvulta lähtien ja luteet saatiin jo miltei hävitettyä, 1950-luvulla DDT:n avulla, nyt 2000-luvulla luteet ovat jälleen yleistyneet miltei räjähdysmäisen nopeasti ainakin Euroopassa ja Amerikassa.

Luteiden lämpötorjunta vai myrkytys?

Myrkytys on hidas menetelmä luteiden torjuntaan, sillä käsittely kestää usein monta kuukautta. Ludeinfektion yllättäessä apua kaivataan kuitenkin nopeasti – lämpötorjunnalla luteiden karkotus onnistuu yhdessä päivässä.

Taloyhtiöille

Luteiden lämpötorjuntaa taloyhtiössä.

Luteiden torjunta ja hävitys taloyhtiöille. Mikäli havaitset tai epäilet asunnossasi tai muualla taloyhtiön tiloissa olevan luteita, ole välittömästi yhteydessä isännöitsijään tai vuokranantajaan.

Taloyhtiön asukkaiden omat kokemukset sekä kiinteistöä huoltavien tahojen havainnot ovat ensisijaisia keinoja paikantaa mahdollinen ludetartunta. Luteiden torjunta ja hävitys taloyhtiöille, on työn onnistumiseksi tärkeää kartoittaa tilanne koko taloyhtiössä. Yhteistyössä toteutettavan kartoituksen avulla saadaan selville ludetartunnan laajuus, ja näin lämpötorjunta osataan kohdistaa juuri oikeisiin tiloihin.

Neuvomme taloyhtiötä ja asukkaita yksityiskohtaisesti, kuinka tilanteessa tulee toimia ennen lämpökäsittelyä ja sen jälkeen.

Ludetartunta taloyhtiön tiloissa on torjuttava nopeasti, jotta mahdollinen leviäminen saadaan estettyä. Tästä syystä avoin tiedonkulku on tärkeää, eikä ludetartuntaa tai epäilyä siitä ole tarpeen salata. Asukkaan ei myöskään tule ryhtyä itse häätämään luteita asunnostaan, koska tuloksettomat myrkytykset pahentavat tilannetta ja saattavat jopa estää lämpötorjunnan toteuttamisen.